Het grootste netwerk voor eenoudergezinnen
Je kunt bij het 1ouderpunt terecht voor advies en (h)erkenning. Heb je vragen over je rechten en plichten, over financiële zaken, maar ook over de omgang met je ex-partner, een nieuwe relatie of over de opvoeding? Sluit dan aan bij ons netwerk.

Je kunt bij het 1ouderpunt terecht voor vragen, verbinding en versterking. Dat doen we samen met alleenstaande ouders, professionals én ervaringsdeskundigen.

Informatieboekje binnenkort beschikbaar
Previous slide
Next slide

Wat we doen

Samen sterker voor alleenstaande ouders en hun kinderen

Wat is het 1ouderpunt?

Het 1ouderpunt is een community voor alleenstaande vaders, moeders en opvoeders, oftewel eenoudergezinnen. Eenoudergezinnen kunnen bij ons terecht voor hulp, advies en (h)erkenning. Ons platform ondersteunt eenoudergezinnen op uiteenlopende onderwerpen zoals; rechten en plichten, financiële zaken, maar ook over omgang met ex-partner(s), een nieuwe relatie of opvoeding.

In onze community vinden ouders antwoorden, zowel van andere ouders als van professionals. Het 1ouderpunt werkt met een netwerk van deskundige adviseurs; veel van onze adviseurs zijn overigens zelf alleenstaande ouder. Het delen van ervaringen zorgt voor (h)erkenning en antwoord op vragen waar je als 1oudergezin mee te maken kunt krijgen.

Vragen

Wij hebben het 1ouderpunt opgericht omdat wij het belangrijk vinden dat er voor alleenstaande ouders een ontmoetingsplek en er een goede informatievoorziening is, zowel on- als offline.

Hulp vragen

Wij hebben een lijst met onder andere advocaten, mediatoren en notarissen, die jou willen helpen. Ook vind je in onze database organisaties speciaal voor jou. Ze kunnen je allemaal bij andere zaken helpen. Zoek en vind een bedrijf of organisatie bij jouw in de buurt.

Heb je een advocaat nodig? Iemand die je bijstaat en verdedigt? Dan kan het handig zijn om een advocaat te nemen.

De lijst met mediators komt binnenkort beschikbaar

Is je doel er samen uitkomen? Denk dan eens aan een mediator. Een mediator is onpartijdig en probeert partijen (weer) met elkaar te laten praten. 

De lijst met mediators komt binnenkort beschikbaar

Een notaris is een onpartijdige functionaris die bevoegd is om authentieke documenten (notariële akten) op te maken. Iemand die onder andere afspraken tussen jou en je ex-partner vastlegt.

De lijst met notarissen komt binnenkort beschikbaar

Dienstverleners zoals psychologen of een kindercoach kunnen jouw gezin een eind op weg helpen. Met hun deskundigheid en expertise helpen ze jouw gezin weer het beste uit zichzelf te halen.

De lijst met diensten komt binnenkort beschikbaar.

Er zijn meer organisaties voor alleenstaande ouders dan je zou denken. Zo zijn er reisorganisaties die zich specifiek op deze doelgroep richten.

De lijst met organisaties komt binnenkort beschikbaar.

Soms heb je geen professionele hulp nodig, maar gewoon een luisterend oor. Iemand die jouw verhaal hoort, je begrijpt en je steunt. Samen vormen we een krachtige en unieke community.

Kom binnenkort in contact met andere alleenstaande ouders.

Verbinden

Zoek je steun, advies of een luisterend oor? 1ouderpunt is hét platform voor de groeiende groep eenoudergezinnen in Amsterdam. Wij bieden een on- en offline ontmoetingsplaats voor alle alleenstaande ouders. Wat je verhaal ook is. Of je nu weduwnaar bent, een kersverse jonge tienermoeder of al langere tijd alleenstaand ouder. Positiviteit brengen is ons doel. Dit doen wij door het aanbieden van een netwerk, organiseren van bijeenkomsten en het geven van trainingen.

Ontmoet andere alleenstaande ouders, tijdens onze events of online. Zo vergroot je jouw netwerk.

Versterken

Kom naar lezingen en neem deel aan workshops, lessen en meer. Ontmoet andere alleenstaande ouders, tijdens onze events of online. Zo vergroot je jouw netwerk. Deel je kennis en leer ook weer van anderen. Samen sta je sterk.

We organiseren:

  • Trainingen
  • Evenementen
  • Informatieve themabijeenkomsten
  • Rondetafelgesprekken

Meer weten? Neem contact op via info@1ouderpunt.nl

Lokale 1ouderpunten

Voor gemeenten

Alleenstaande ouders zijn een groeiende groep in Nederland. Deze groep ouders is divers en staan voor andere uitdagingen dan het klassieke tweeoudergezin dat we gewend zijn.

Het gaat hierbij niet alleen om alleenstaande moeders, zoals vaak gedacht wordt, maar ook om gescheiden ouders die een ‘co-ouderschap’ hebben, een ouder waarvan de partner is overleden, in detentie zit of om andere redenen niet in beeld is. Daarom spreken we vaak van een ‘eenoudergezin’.

Alleenstaande ouders doen veel alleen.

Hierdoor zitten zij vaak klem tussen zorg, werk, beleid en regels die onvoldoende aansluiten op de gezinssituatie. Problemen van alleenstaande ouders werken altijd door op de ontwikkeling van hun kinderen en maken het een urgent probleem, waarvoor het 1ouderpunt oplossingen biedt.

Wees onderdeel van de oplossing

Als gemeente kunt u onderdeel zijn van de oplossing. Het landelijke 1ouderpunt ondersteunt gemeentes door middel van verschillende pakketten aansluitend bij de lokale situatie. Middels een samenwerking met uw gemeente kunnen we alleenstaande ouders ondersteunen, stimuleren en activeren.

Zakelijk partner van het 1ouderpunt

Durven doen

Help jij mee om het leven van duizenden kinderen en alleenstaande ouders te verbeteren? We hebben grootse plannen voor de komende 5 jaar.

Meer weten? Neem contact op via info@1ouderpunt.nl

Help het 1ouderpunt

Het 1ouderpunt beoogt dat het voor gelijke kansen van ouders niet uitmaakt of ze alleenstaand zijn of niet. En de positie van de groeiende groep alleenstaande ouders is in de loop der jaren wel enigszins verbeterd, maar die positie is zeker nog niet gelijkwaardig. Met name op de thema’s financiën en gezondheid is er nog veel te winnen. Wij hebben, kortom, alle hulp nodig!

Meer weten? Neem contact op via info@1ouderpunt.nl