MISSIE EN VISIE

Wat doen wij & waarom?

1ouderpunt is een on- en offline platform voor alleenstaande ouders. We steunen alle alleenstaande moeders en vaders en komen op voor hun rechten en belangen, omdat zij dezelfde kansen verdienen als ouders met een partner. 1ouderpunt stimuleert alleenstaande ouders om hun positie te versterken en hun situatie te verbeteren. We geloven in de kracht van verbinden. Door kennis en ervaring samen te brengen, staan alleenstaande ouders er niet alleen voor.

Wat willen we bereiken?

1ouderpunt wil hét Amsterdamse platform worden voor alle eenoudergezinnen. We bouwen voort op de ervaring die is opgedaan met het netwerk voor alleenstaande moeders in Nederland. 1ouderpunt wil het logische on- en offline loket zijn voor alleenstaande vaders, alleenstaande moeders en professionals met vragen over alleenstaand ouderschap.

1ouderpunt zet zich actief in voor de emancipatie van alleenstaande ouders. We streven naar een eerlijke verdeling van zorgtaken, het verminderen van armoede onder alleenstaande ouders en meer kennis en begrip voor de specifieke vragen en wensen van alleenstaande ouders bij professionals.

1ouderpunt werkt aan een breed en toegankelijk trainingsaanbod voor alleenstaande vaders en moeders in verschillende fases van het alleenstaand ouderschap, om alleenstaande ouders te empoweren en hen in staat te stellen goed voor hun kinderen te zorgen en een waardevolle bijdrage te leveren aan de samenleving.