[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1538726999403{margin-top: -50px !important;background-color: #e12024 !important;}”][vc_column][vc_column_text]

Eva Yoo Ri Brussaard

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Motivator, oprichter van Single SuperMom

Kort na mijn geboorte in Korea moest mijn moeder mij afstaan vanwege het taboe op alleenstaand moederschap. Pas toen ik zelf moeder werd en voor het eerst mijn zoon in mijn armen hield, drong tot mij door hoe vreselijk ingrijpend dat voor haar moet zijn geweest. Zelf was ik tijdens mijn zwangerschap ook alleen komen te staan. Het besef van het verlies dat mijn moeder had ervaren, maakte mij extra gemotiveerd het in mijn eentje te redden.

Het ontstaan van Single SuperMom

Dat is niet altijd makkelijk geweest. Ik was onzeker, zocht antwoorden, maar ik werd ook steeds strijdbaarder. Ik vond mijn draai en putte vanaf 2008 veel geluk en zelfvertrouwen uit het oprichten en het succes van de stichting Single SuperMom. Met deze stichting wil ik andere alleenstaande moeders met elkaar verbinden en ze inspireren om een betere toekomst voor zichzelf en hun kind(eren) te verwezenlijken. Dat is gelukt, getuige de vele awards en nominaties voor prijzen die ik voor Single SuperMom heb mogen ontvangen.

Nederland telt op dit moment meer dan een half miljoen eenoudergezinnen. Iedere ouder heeft zijn of haar eigen geschiedenis en achtergrond, maar iedereen heeft dezelfde wens: een gelukkig leven voor het gezin en het creëren van zoveel mogelijk kansen in het leven. En dat motiveert mij om iedere dag weer met veel energie aan de slag te gaan voor de stichting.

Single SuperMom is inmiddels de grootste community voor alleenstaande moeders in Nederland. We hebben verschillende manieren om moeders actief te laten worden: het trainen van vrijwilligers, aanbieden van informatie, opzetten van informele netwerken, etc. Daarbij bieden we moeders de mogelijkheid om zich aan ons te verbinden via laagdrempelige kanalen, zoals onze website en via onze sociale media. Met alleen al onze Facebookpagina bereiken we meer dan 37.000 moeders.

1ouderpunt: een community voor moeders én vaders

Bij onze activiteiten merken we dat de rol van de vader als alleenstaande ouder weleens wordt vergeten. Dat is een gemiste kans. Niet alleen omdat alleenstaande vaders ook behoefte hebben aan informatie en aan een klankbord, maar ook omdat we elkaar nodig hebben om sterker en gelukkiger te worden. Dat was de reden om 1ouderpunt op te richten. Geen aparte community voor vaders, maar een plek waar een wisselwerking kan ontstaan tussen vaders en moeders.

Het doel van 1ouderpunt

Bij het 1ouderpunt kunnen zowel moeders als vaders terecht voor al hun vragen rondom het alleenstaand ouderschap. Het 1ouderpunt is een on- en offline community, die ouders inspireert om de nieuwe gezinssituatie op verschillende niveaus te optimaliseren. Als Single SuperMom hebben we de tools, de contacten én de kennis om een deze community een vliegende start te geven. Daar gaan we de komende tijd mee bezig.

Jet Bussemaker, koningin Máxima, Neelie Kroes en Andrée van Es hebben zich allen zeer positief uitgelaten over onze unieke methode. Niet alleen door het maatwerk dat we bieden, maar vooral door onze doordachte, laagdrempelige en succesvolle aanpak. Daarom ben ik blij met de komst van 1ouderpunt, waarmee we nog meer alleenstaande ouders kunnen bereiken.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4426″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row]